Cveće za sve prostore

Kako ostati zdrav u radnom okruženju?

Office plants boost health and focus • Communicate Influence

Galaksija je udaljena miljama od prirode i njenih blagodeti, Prirodne biljke, naučno dokazano, nisu samo pitanje estetike. U uslovima modernog života su preko potrebne.

Stres, umor, slabiji vid, glavobolja. Dugačak boravak u zatvorenom prostoru plus manjak svežeg vazhuha i pad imuniteta je zagarantovan. Informišite se na vreme i eliminišite negativne uticaje koji su svuda oko nas. Imati biljku u kancelariji ne znaći samo lepo opremljen radni prostor. Imati biljku znači imati maksimalno zdravu sredinu u kojoj svaki zaposleni provodi najmanje osam sati svakog dana. Uspešan poslovni svet je duže na svom radnom mestu nego kod kuće. Zato odmah krenite u istraživanje i pronalazak idealne sobne biljke.

Norvežani su još devedesetih godina sproveli istraživanje na ovu temu. Zaključak je bio sledeći: u prostoru koji je oplemenjen zelenim biljkama nivo stresa je smanjen za 30% dok je imuni sistem otporniji čak za 25% u odnosu na zaposlene koji nemaju zelenilo u svom bliskom radnom okruženju. Dalje istraživanje je dokazalo da prisustvo biljke prostor čini prijatnijim za rad kao i da su pozitivni psihološki efekti na radnike višestruki. Na kraju, efektivnost rada daleko je veća nego kod radnika koji nisu imali biljke u svojim kancelarijama.
Ne čekajte da se lično uverite u negativne uticaje savremenog doba. Opremite svoj radni prostor u skladu sa najvišim ekološkim standardima i istovremeno učinite nešto dobro za sebe i svoje kolege.